Visszavágott Orbánnak az osztrák rádió

A magyar miniszterelnök a gazdasági bevándorlás ellen beszélt, miközben magyarok százezrei próbálnak máshol szerencsét épp az ő kormánya miatt – emelte ki az osztrák közszolgálati rádió.
“A gazdasági bevándorlás rossz dolog Európában, nem szabad úgy tekinteni rá, mintha annak bármi haszna is lenne, mert csak bajt és veszedelmet hoz az európai emberre, ezért a bevándorlást meg kell állítani, ez a magyar álláspont” – jelentette ki Orbán Viktor az M1 Híradó tudósítójának vasárnap Párizsban. Ezt a gondolatot idézte tőle az Ö3 osztrák közszolgálati rádió az ORF weboldala szerint – szúrta ki a hvg.hu.

Bevándorlás nincs, kivándorlás annál inkább

A műsorban hangsúlyozták, hogy az EU-tag Magyarországon nincs említésre méltó bevándorlás, hozzátéve, hogy viszont magyarok százezrei próbálnak szerencsét más uniós országokban, mert az Orbán-kormány alatti politikai és gazdasági helyzetben nem látnak perspektívát hazájukban.

Kiemelték a másik vasárnap óta elhíresült mondatát is: “Nem akarunk tőlünk különböző kulturális tulajdonságokkal és háttérrel rendelkező jelentős kisebbséget látni magunk között, Magyarországot szeretnénk Magyarországként megtartani.”

Forras: http://goo.gl/rv6Sua

[catlist]