Újabb megállapodás az ingázók érdekében

Ausztria és Magyarország állampolgárainak a munkavállalási célú ingázása továbbra is biztosított minden nyitva tartó osztrák-magyar határátkelőhelyen.

Magyarország és Ausztria rendőr-főkapitányainak megállapodása értelmében 2020. április 1-jén 0 órától az osztrák–magyar határszakasz valamennyi nyitva tartó határátkelőhelyét igénybe vehetik az ingázó dolgozók.

Az osztrák és a magyar állampolgárok munkáltatói igazolás, illetve a megművelt földterület tulajdonjogának vagy használati jogának igazolása birtokában kilométerkorlátozás nélkül utazhatnak országaik között. A dolgozók mentesülnek a 14 napra előírt hatósági karantén elrendelése, valamint a külföldiekre vonatkozó beléptetési tilalom alól.

Az Ausztriába és Magyarországra történő áruszállítás továbbra is folyamatos marad a teherforgalom számára megnyitott határátkelőhelyek igénybe vételével.

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/hatarrendeszet/ujabb-megallapodas-az-ingazok-erdekeben?fbclid=IwAR3pTHOhoXwzpPUil1XhrGDM2ac-zq5EbE1iJZYK90DgU6SJm57AJv2h4lY