További korlátozások, teljes hotelbezárás és kötelező maszkviselés Ausztriában a koronavírus miatt

Az osztrák kormány ma további szigorításokat jelentett be a koronavírus-járvány terjedésének lassítására.

A helyzet annyira súlyos, hogy továbbra sem lehet a korábban bevezetett szigorítások enyhítéséről beszélni, hanem újabb szabályok bevezetése következik, derült ki az osztrák kormány mai sajtótájékoztatóján.

Sebastian Kurz megköszönte a lakosság támogatását a koronavírus-krízis kezelésében. A kancellár szerint a azonban nagyon sokan vannak, akik megpróbáljál elbagatellizálni a járvány hatásait, sokan nem tudják elképzelni, de az igazság az, hogy

Ami most van, az a vihar előtti csend,

hogy milyen kegyetlen lehet ez a vihar, az jól látható Olaszországban, mondta a kancellár.

Az osztrák kancellár újabb szigorításokat is bejelentett a mai sajtótájékoztatón:

  • Mindenhol, ahol emberek közötti közvetlen kontaktus alakulhat ki, ott kötelező a szájmaszk viselése, így ezen túl a szupermarketekbe is csak maszk viselése mellett lehet belépni. Az előzetes terv szerint az üzletek bejáratánál alacsony díj ellenében lehetne maszkokat vásárolni. Az intézkedést akkortól hajtják végre, amikor már megfelelő mennyiségű maszk áll rendelkezésre az üzleteknél, előreláthatólag szerdától lesz erre lehetőség. A kasszáknál a padlón jelöléseknek kell mutatniuk, hogy milyen távolságra álljanak egymástól a vevők. A szuprmarketeknek kell ellenőrizniük azt is, hogy egyszerre hányan tartózkodnak az üzletekben.
  • Az idősebb generáció tagjait, elsősorban a 70 év felettieket az eddigieknél is jobban védenék. Az idősebbeket kötelezően fel kell menteni a munkavégzés alól, illetve lehetővé kell tenni számukra az otthoni munkavégzést.
  • A hoteleket, panziókat teljesen bezárják.

A legfrissebb adatok alapján Ausztriában már 9125 koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, messze a legtöbb fertőzött Tirolban van, ott ma átlépte a 2000-et a fertőzöttek száma. Összesen 108-an haltak eddig meg a Covid-19-vírus miatt.

https://www.portfolio.hu/uzlet/20200330/tovabbi-korlatozasok-teljes-hotelbezaras-es-kotelezo-maszkviseles-ausztriaban-a-koronavirus-miatt-422938?fbclid=IwAR1SksREytaKwHwXAJipRMLL3TOIswvWaiaR6qRkT0NJ4lQXkXgDsRTddR0