Segítség külföldi munkavállaláshoz

Nagyon sok pénzt kaphatsz külföldi munkavállaláshoz

Meglepően, sőt kicsit talán hihetetlenül is hangzik, de valóban több százezer forintot kaphatsz a külföldi munkavállalás megsegítésére.Ez egy program, mely az “első EURES állás” nevet viseli.A több százezer forintot pedig egyfajta kezdő tőkének adják, ahhoz, hogy valóban sikeres lehessen a külföldi munkavállalásod.

Pénzt adnak a kiutazás költségeire, a költözéshez, kezdeti lakásproblémákhoz.Biztosan mindenkinek az az első kérdése hogy kiért?A magyarok messze földön híresek a jó szellemi képességeikről, nagy munkabírásukról, márpedig az ilyen munkavállaló mindenhol kincs és értéke.Ha ezek után azt gondolod, hogy ez a program biztosan csak diplomásoknak van, akkor tévedsz, mindenféle iskola végzettséggel betölthető állások is vannak.Sok munkaadó beiratja új alkalmazottait nyelvtanfolyamra is, hogy gördülékenyebben menjen a munka.Természetesen csupa legális munkáról van szó, semmilyen erotikus munka nincs a rendszerben!

Nézzük meg, hogy mik a feltételek:

Az EU állampolgárai jelentkezhetnek a programra, akik egy másik EU államban szeretnének dolgozni.
Idén 18 és 30 év közöttieknek áll lehetőség, de jövőre már 35 év lesz a felső korhatár.
Egy minimális angol nyelvtudásnak lennie kell a jelentkezéshez, illetve ha angol nincs jó annak az országnak a nyelve is, ahol munkát kíván vállalni a dolgozó.

Fontos, hogy minimum fél évre keressen állást, nem alkalmai és gyakornoki munkákról van szó, hanem bejelentett, teljes állásokról.
Szakképzettség nem szükséges, olyan állások is várnak betöltésre, melyekhez semmilyen előképzettség vagy szaktudás nem szükséges.
Fontos információ, hogy a hatályos törvényeknek megfelelően semmit nem kell fizetni,a lehetőség ingyenes, hiszen Magyarországon ma munkaközvetítésért nem lehet pénzt kérni!

Hogyan tudsz jelentkezni?

Jelentkezni a program weboldalán lehet : https://ec.europa.eu/eures/page/homepage?lang=hu1

Első lépésben itt regisztrálni kell, majd a regisztráció után töltsd fel önéletrajzodat a rendszerbe.Innentől kezdve már semmi más dolgod nincs, mint várni, hogy a program szervezői megkeressenek, együtt megkeressétek a számodra legmegfelelőbb állást és letárgyalnia részleteket!

A program egyébként mindenkinek elérhető, 30 év felett is, ők is regisztrálhatnak, feltölthetik önéletrajzukat, válogathatnak az állások között, csak nekik nem járnak a támogatások!

Néhány szó a pénzekről:

Első lépés sok esetben az állásinterjú, ennek költségét mindjárt ki is fizetik neked.Sajnos a finanszírozás csak utólag működik, mert először a munkaadónak le kell igazolnia, hogy valóban megjelentél az állásinterjún és csak ezután kapod meg a pénzt.A pénz amit kapsz ezért 200 és 300 euro között mozog, attól függően, hogy hová kell utaznod!

Amint megkapod az állást és elkezdődik a költözési hercehurca ismét kapsz egy nagyobb összeget, megint attól függ az összeg nagysága, hogy hol kezdesz új életet.A legtöbb pénzt azok kapják, akik Dániába mennek, a legkevesebbet azok,a kik Bulgáriába költöznek.1000 euro feletti összeget is kaphatsz a költözése, a letelepedésre egyfajta kezdő tökének, ezzel a pénzzel el sem kell számolnod.

Ezzel a programmal könnyen lehet, hogy még soha nem találkoztál, ennek oka az hogy szigorúan be van osztva a költségvetésük, szabályozzák, hogy mire költhetnek!Reklámra nem fordíthatnak pénzeket, csak a munkavállalók támogatására!

Forras: http://goo.gl/TLv52a

[catlist]