Bécsben erőteljes és innovatív a popzenei élet. Erről a Karlsplatzon és környékén négy napig személyesen is meggyőződhetünk. Ez alkalommal Manu Delago, Nazar, Ernst Molden és a Schmieds Puls segítségével. Július 24-től 27-ig – ingyenes belépés!

bécsi Karlsplatz újra szabadtéri színpaddá változik, amikor az idén ötödik alkalommal rendezik meg a Popfest Wien fesztivált. Az idei program az eleven és sokrétű zenei életnek köszönhetően különösen gazdag.

Mint ahogyan ez már közkedvelt hagyománnyá vált, a nyitókoncertre július 24-én az úgynevezett tavi színpadon kerül sor a Karlskirche előtti kőmedencében. Nazar, a rapsztár élőben bejátszott hiphop showjában új számokat mutat be, és találkozik Yasmo nevű ifjú kolleganőjével.

Popfest Wien - Atmosphäre
Popfest a Karlskirche előtt
Popfest Wien - Porträt der Gruppe Schmieds Puls
Schmieds Puls
Popfest Wien - Atmosphäre
Közönség a kőmedencénél
Popfest Wien - Porträt von Nazar
Nazar

A bécsi Popfest további fénypontját képezi a nemzetközi szinten ünnepelt Hang Drum virtuóz Manu Delago, valamint az Elektro Guzzi együttes fellépése. És örülhetünk olyan fellépőknek is, mint EffiErnst Molden ésWilli Resetarits. A rajongók izgalommal várják Cid Rimelektronikus zene művész Holy Oxygene című premierjét. A kísérleti művészet nagyasszonyai lépnek színpadra Mia Zabelka „Medusas Bed“ produkciójával, amelyben Lydia Lunch és Dorit Chrysler is szerepel, valamint Mira Lu Kovacs Schmieds Puls nevű együttesével.

A poprajongók kereken 60 koncertnek örülhetnek, amelyek vagy a Karlsplatzon hangzanak el szabadtéri rendezvényként, vagy pedig az egyik közeli kultúrintézményben, például a Bécs Múzeumban, a Künstlerhausban, vagy a Bécsi Műszaki Egyetemen. A belépés ingyenes.

Különleges Popfest rendezvények @MQ Summer of Sounds

Július 26-án a bécsi MuseumsQuartierban is sor kerül Popfest rendezvényekre. A MQ Summer of Sounds nyári tematikus rendezvénysorozat keretében négy helyszínen mutatnak be különböző produkciókat: a Mumok Hofstallungban (az egykori udvari istálló épületében), a Kunsthalle Wien Ziegelfoyer előcsarnokában, a Salon Leopoldban, valamint a Cafe Leopoldban.

Popfest Wien

2014. július 24. – 27.
Program: www.popfest.at

Karlsplatz

Karlsplatz
1040   Wien
www.karlsplatz.org

Forras: http://goo.gl/BhPZN9

[catlist]