Parkolni az óvárosban, és a környező kerületekben (1., 4., 9. és 20. kerület teljes egésze, és a 2., 3., és 15. kerület bizonyos részei), általában hétköznap 9-22 óra között (de az időpontot mindig pontosan jelzik a táblákon) csak fizetés után, maximum 2 órát lehet. 30, 60, 90, és 120 percre szóló parkolójegyek vehetők trafikokban, elárusító helyeken, és néhány benzinkútnál. Vásárlás után a szélvédő mögé kell tenni őket.

Árak (2014):

15 perc alatti parkolás ingyenes, de ekkor is érvényesíteni és a szélvédő mögé kell helyezni egy 15 perces parkolójegyet
30 perc: 1 Euró
60 perc: 2 Euró
90 perc: 3 Euró
120 perc: 4 Euró

Ha nem az utcán akarunk parkolni, akkor a városszerte kinn lévő táblák rendkívül hatékonyan tájékoztatnak a legközelebbi parkolóházról, és arról is, hogy azokban épp hány szabad hely van. A parkolóházak parkolási díjai már nem egységesek, listájuk a Parken in Wien weboldalon érhető el, akik nem szeretnének sokat fizetni a parkolásért, érdemes böngészniük, hogy hol olcsóbb. Az összes parkolóház rendszere hasonló: belépéskor, egy gomb nyomásával lehet hozzájutni a parkolójegyhez, ezután kinyílik a sorompó, be lehet menni, és üres helyet keresni. A jegyet a parkolóház elhagyásáig meg kell őrizni – ekkor kell a parkolás árát kifizetni az eltelt idő függvényében. A legtöbb parkolóháznál minden megkezdett óráért fizetni kell.

A belvárosban költséges, és körülményes lehet a parkolás, ezért érdemes megfontolni Bécs egyik külső kerületében a parkolást. Ezek a parkolóházak olcsók : mindössze 3 Eurót kell fizetni a 24 órás parkolásért, és innen metróval gyorsan, és olcsón Bécs belső részeire lehet jutni. Ezek az olcsó parkolóházak a következő metrómegállóknál vannak: U1: Leopoldau, U3: Erdberg, Ottakring, U4: Heilingenstadt, U6: Siebenhirten, és S1: Liesing.

Forras: http://goo.gl/t0X6sC

[catlist]