Nyár Bécsben – Kihagyhatatlan programok!

A nyár Bécsben egyet jelent a felejthetetlen fürdőélménnyel, a kényelmes kerthelyiségekkel és a színes kulturális programokkal.

Nyáron Bécsben megéri fürdőbérlettel rendelkezni, hisz az osztrák fővárosban több mint 50 kilométernyi szabad stranddal csalogatja a fürdőzés szerelmeseit. A Duna –Sziget (Donauinsel) pedig 21 kilométeren várja a nyaralni vágyókat.  A „Régi Duna“ szakaszon (Alten Donau) a nosztalgikus fürdők mellett akár hajót is bérelhetünk. A Duna –Sziget (Donauinsel) és az Alten Donau mellett aBécs központjában található Duna csatorna mentén (Donaukanal) is zajlik az élet, ahol trendi bárok sokasága várja a pihenni vágyókat. Nyáron Bécsben a romkocsma partik és a szabadtéri mozik éppúgy a palettán szerepelnek, mint a fesztiválok és a koncertek.

Nyár Bécsben: Szabadtéri mozi és Twin City Liners

Donaukanal az élmények netovábbja. Míg a Strandbar Herrmann, a Tel Aviv Beach és a Café Bar Urania igazi gasztronómiai különlegességekkel kecsegtet, addig az egyetem területén (Uni-Campus im Alten AKH) számos szabadtéri program vár mindenkit. Aki pedig egy igazi vérpezsdítő éjszakára vágyik, annak irány Bécs legfelkapottabb klubjai: Flex, Fluc, Grelle Forelle, Pratersauna és az Albertina Passage.

A romantikus program kedvelőit a meghitt kerthelyiségek sokasága és a Twin City Liners fedélzetén található étterem kínálata várja, ahol a finom vacsora mellett a Duna nem mindennapi szépségében is gyönyörködhetnek.

Nyár Bécsben: Jazz Fest Wien  és az ImPulsTanz táncfesztivál

A nyár Bécsben igazán különleges! A Városháza előtti téren (­Rathausplatz) idén a zene és film áll a főszerepben. A Filmzene fesztivál névre keresztelt eseményen a csillagos kék ég alatt élvezhetjük (vagy akár énekelhetjük is) a legjobb filmek betétdalait.

A jazz szerelmeseit a nyár Bécsben egy vérpezsdítő Jazz Fesztivállal lepi meg. Míg a Jazz Fest Wien igazi jazz legendákkal várja a zene szerelmeseit, addig a Karlsplatz téren megrendezésre kerülő Popfest fesztiválon fiatal tehetségek mutatkoznak be. A „Vienna Summerbreak“ idejére pedig az egész város igazi „parti várossá“ alakul. A Ringstraße utcán utcai parádé, míg a Városháza előtti téren (Rathausplatz) utcabál várja az érdeklődőket. Az esemény ideje alatt számos éjszakai szórakozóhelyre ingyen léphetünk be.

Idén 30. alkalommal kerül megrendezésre Bécsben a ImPulsTanz táncfesztivál. Míg Európa legnagyobb kortárs táncfesztiválján számos nemzetközi produkciót élvezhetnek a tánc szerelmesei, addig a Múzeum Negyed (MuseumsQuartier) idén néhány napra ismét kifutóvá válik, ahol a „Sommer im MQ” nevet viselő eseményen fiatal divattervezők mutathatják be kreációikat. A felsoroltak mellett érdemes még néhány kiváló eseményt beírni a naptárunkba, így az „O-Töne“ Irodalmi Fesztivált, a „frame[o]ut“ Filmfesztivált, a Creative Cluster „quartier21“ időszaki kiállításait, valamit a szeptemberi Bécsi Divathetet (Vienna Fashion Week).

További információ: www.wien.info

Forras: http://goo.gl/FnRH7

[catlist]