A külföldre költözés gyerek(ek)kel talán még bonyolultabb, még nélküle, hiszen (minden ellenkező híreszteléssel ellentétben) a beilleszkedés, a kultúrsokk megélése nekik is ugyanolyan nehéz (ha nem nehezebb) mint a felnőtteknek. Gyerekként külföldön felnőni mégis jó dolog, hogy miért, arról írt egy rövid listát az Expat Explorer.

Alkalmazkodóképesség

Ha valaki már gyerekkorában hozzászokik ahhoz, hogy időről időre új városba, országba költözik, óhatatlanul rutinosabb és magabiztosabb lesz az új helyzetek kezelésében. Az új barátságok kiépítése kulcsfontosságú az alkalmazkodóképesség fejlesztésében, ami viszont egész életében a hasznára válik majd.

Nyelvi készségek

Noha az első idegen nyelvet egy bizonyos kor fölött már nem is olyan könnyű elsajátítani, utána már minden könnyebb. Azt talán nem is kell ecsetelni milyen fontos manapság a nyelvtudás, márpedig nyelvet legjobban a nyelvi környezetben lehet elsajátítani. Ha két- vagy többnyelvű a gyerek, csak a hasznára válik majd a karrierje során is.

A kapcsolatépítés mestere

Az egyik legnagyobb előnye annak, ha a külföldön nő fel a gyerekünk (pláne, ha esetleg több országban), hogy sok helyen épít majd ki kapcsolatokat, barátságokat. Ráadásul megtanulja azt is, miként ápoljon, tartson fenn távolsági kapcsolatokat, ami persze a közösségi média korában nem is olyan nehéz.

Feledhetetlen gyerekkor

Tovabb az eredeti cikkre: Hataratkelo

[catlist]