Mariahilferstraße, Bécs

Mariahilferstraße: 1,8 kilométer hosszú bevásárlóparadicsom. A Mariahilferstraße Bécs: 1,8 kilométer tömény shopping-élvezet, 350 üzlet.

1,8 km hosszúságban kígyózik Bécsen keresztül a bevásárlóparadicsom, azaz a belső Mariahilferstraße. Nagyjából 350 üzlet (többek között bevásárlóközpont is) sorakozik itt, talán egy európai nagyvárosban sem nyílik ilyen könnyű lehetőség a kószálásra, nézegetésre és bevásárlásra, mint ebben az utcában.

Mariahilferstraße: cipő, ruha és kávézók

Teljesen mindegy, hogy a Nyugati pályaudvartól megyünk a belváros felé vagy a Ringtől a Nyugati pályaudvar felé, itt mindent meg lehet találni, ami a vásárlói szíveket megdobogtatja: cipő, ruházat, elektronikai cikkek, bútor, könyvek, kiegészítők és ehhez társul a fantasztikus gasztronómiai kínálat egészen a sushitól a bécsi szeletig, a kolbászsütő standtól a jellegzetes bécsi kávézókig, és csak néhány lépésre van a gyümölcspiac a kulináris élvezeteket nyújtó standjaival és kisebb vendéglőivel.

Mariahilferstraße – Bécs legkedveltebb bevásárlóutcája

Focus Intézet közvéleménykutatásából, mely során 200 embert kérdeztek meg, az derül ki, hogy a Mariahilferstraße-t (a 6. kerületben található, melynek neve Mariahilf) 4,1-es összpontszámmal értékelték. Ezáltal Bécs legkedveltebb bevásárlóutcájának számít, megelőzve a Kärtner Straße-t (2,0) és a Graben-t, mely a belvárosban található (2,1). Különösen a hosszú bevásárlószombatokon (nyitva tartás 18 óráig) lehet megfigyelni hömpölygő embertömeget a Mariahilfer Straße-n. A sok kedves árkád és kávéház pedig azt a célt szolgálja, hogy elfeledtessék a vásárlás okozta „stresszt” az emberekkel.

Mariahilferstraße további információi: www.mariahilferstrasse.at

Twin City Liner Bécs és Pozsony között – információ itt.

Forras: http://goo.gl/GyDaA

[catlist]