Környezettudatos utazás Ausztriában

Nem kell feltétlenül az autó kormánya mögé ülnie, ha Ausztriában szeretné tölteni az üdülését. Tegyen valami jót önmagáért és környezetéért: utazzon stresszmentesen vonattal, busszal vagy hajóval.Vasúton

Az Osztrák Államvasutak az ország legszebb pontjaira szóló vonzó és kedvezményes ajánlatcsomagokat állított össze: mit szólna egy családi üdüléshez Ausztriában, amely során a gyermekek ingyen utazhatnak? Esetleg egy gyors városnéző kiránduláshoz?


Hajóval
Kényelmes és hangulatos utazásra nyílik lehetőség a Dunán, egy hajó fedélzetén. A DDSG Blue Danube minden nap indít hajókat Budapestre és Pozsonyba, különjáratokat Passauba, valamint kirándulóhajókat Dürnsteinba és Hainburgba, látogatással a Schlosshofban és a Donauauen Nemzeti Parkban. Aki szórakoztató időtöltésre vágyik egy hajó fedélzetén, az számtalan tematikus sétahajózás közül válogathat, amelyek során zene, tánc, gyermekprogramok vagy kulináris ínyencfalatok gondoskodnak az élménygazdag időtöltésről. 

A Brandner Hajózási társaság személyzete a Wachau régió Melk és Krems közé eső, festői Duna-szakaszára csábítja az üdülővendégeket. Itt is szerepelnek a kínálatban különböző speciális ajánlatok és tematikus sétahajózások.Passau, Linz és Bécs között a Wurm + Köck Dunai Hajózási Társaság hajói közlekednek, amelyek szintén napi, tematikus és hétvégi kirándulóutak széles választékát kínálják a vendégeknek. Mit szólna például egy kaszinóesthez Európa 2009-es kulturális fővárosában, Linzben?
Természetesen nemcsak a Dunán, hanem más osztrák folyókon és festői szépségű tavakon is lehetőség nyílik a sétahajózásra. A Ship Austria védjegy alatt 21 hajózási vállalkozás fogott össze, amelyek Ausztria vizein hajóznak, és a legszebb oldaláról mutatják be az országot az üdülővendégeknek.

Élményteli utazás vasúton és hajóval
Az „Élmény vonaton és hajón” szövetség vízen és síneken közlekedő nosztalgiajárműveken kínál hangulatos és könnyed programokat. A rendszeres tematikus utak mellett a közlekedési eszközök privát rendezvényre is kibérelhetőek.

Busszal

Ausztria nagyszerűen felfedezhető busszal is. Az ÖBB Postabusz Kft. 2100 busszal rendelkezik, amelyek egész Ausztriában összesen 30 000 vonalon közlekednek. A menetrendszerinti járatokon kívül az ország legszebb régióiba vezető speciális kirándulóutak is szerepelnek a kínálatban.

Repülővel

Tény, hogy minden repülőgéppel tett utazás hozzájárul a globális felmelegedéshez. Az üdülésnél azonban sajnos nem mindig lehet lemondani a repülésről… Egy repülőút során vajon mennyi széndioxid-kibocsátás jut egy utasra? Ez könnyedén kiszámítható a www.myclimate.at vagy a www.atmosfair.de honlapon található károsanyag-kibocsátás számláló segítségével. A myclimate és az atmosfair honlapjain mindjárt azt is ki lehet számolni, mennyibe kerülne a repülés során kibocsátott káros anyagok klímavédő projektek segítségével történő semlegesítése. Aki akarja, mindjárt kompenzálhatja is repülőútja károsanyag-kibocsátását.

Repüljön környezettudatosan és kompenzálja repülőgépen tett utazása széndioxid-kibocsátását!

Forras: http://goo.gl/EKAik

[catlist]