Kirándulás Ausztriában – Kötélparkok Bécsben

Ausztriában nem szükséges feltétlenül a hegyekbe utaznunk ahhoz, hogy mászó tudásunkat tesztelhessük. A Régi Duna partján, a Duna-szigeten található, valamint a Kahlenberg erdei kötélpark izgalmas kalandokat kínál a városban.

Kötélpark a Gänsehäufel fürdőben
Gänsehäufel fürdőben működő kötélpark a hagyományokban gazdag fürdő régi nyárfaerdejében található. Az összesen 71 állomás (8 méteres magasságig), a 9 akadálypálya és 19 kötélcsúszda örömteli kikapcsolódást ígér kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
www.hochseilklettergarten.at

Duna-sziget mászópark
Európa egyik legnagyobb szabadidőparkjában – a Duna-szigeten – várja a látogatókat (110 cm-es testmagasságtól) a különleges mászópark. 14 állomáson keresztül juthatunk fel akár 10 méteres magasságba. Zárásként pedig egy 50 méter hosszú kötélcsúszdán történő száguldás következik. Minden hónap első péntekén éjszaka is nyitva tart a fényárba borított mászópark.
www.donauinsel-kletterpark.at

Kahlenberg erdei kötélpark
A bécsi Kahlenbergen található erdei kötélparkot a legújabb és a legnagyobb biztonságot nyújtó irányelvek alapján építették. A több mint 30 000 négyzetméteres területen 14 akadálypálya és 4 kezdőknek kialakított pálya várja a vendégeket összesen 1,8 km hosszúságban. Ezenkívül található itt egy Slackline kötéltáncaréna is 5 kifeszített kötéllel, valamint egy kalandpark gyermekeknek, akiknek még túl magas lenne a kötélpark.
www.waldseilpark-kahlenberg.at

Forras: http://goo.gl/Y1RJ4M

[catist]