Kirándulás Ausztriában – Alpesi kötél- és kalandparkok Vorarlbergben

Aki kedveli a kihívásokat és nem fél a magasságtól, arra Vorarlberg alpesi kalandparkjaiban feledhetetlen élmények várnak. Igazán különlegesnek számít a Bregenzerwald Aqua alpesi kötélpark, amely egy Bregenzer Ache fölött, egy szurdokban található.

Schröcken alpesi kalandpark
A Schröcken Alpesi Iskola kalandparkjában a legkülönbözőbb ügyességi pályák vezetnek az erdei patak fölött, sziklákon át és az erdőben. Fénypontok: „Flying Fox Park Safari” – 6 kötélcsúszdapálya vezet 20 és 90 méter közötti magasságban, szurdokokon át és a fák koronája felett a völgybe.
www.warth-schroecken.com

Bregenzerwald Aqua alpesi kötélpark
A Bregenzerwald Aktív Központ Aqua névre keresztelt alpesi kötélparkja a Bregenzer Ache által vájt szurdok idilli környezetében található. A pálya 550 méter hosszú és 44 különböző állomást kínál (2-től 27 méteres magasságig). A kínálatban található például kötélen történő leereszkedés egy 30 méteres hídról, különböző mászófalak és kötélakadályok. Zárásként egy kötélcsúszda következik, 15 méterrel a Bregenzer Ache felett.
www.bregenzerwald.at

Damüls erdei kötélpálya
Az erdei kötélpark „élő” fák között található 2 és 10 méter közötti magasságban. A használat nem támaszt különösebben nagy igényeket a résztvevőkkel (6 éves kortól) szemben – nincsenek is konkrét szabályok arra vonatkozóan, hogyan küzdjük le az egyes akadályokat. A kötélparkot természetesen beülővel, karabinerekkel és sisakkal használhatják a látogatók.
www.damuels.at

Brandnertal erdei kötélpark
A Brandertalban található erdei kötélpark változatos gyakorlatokat tartogat kezdőknek és haladóknak egyaránt. A könnyű pályákat akár gyermekek (8 éves kortól, 110 cm-es testmagasság felett) is abszolválhatják
www.brandnertal.at

Waldseilpark Golm
11 pályán található 79 mászógyakorlattal (1 és 16 m magasságban) a Waldseilpark Golm Vorarlberg legnagyobb kötélparkjának számít. Az óriás “Flying-Fox” tó fölött húzódó 565 m kötélpálya garantált adrenalin lökést nyújt gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.
www.montafon.at

Forras: http://goo.gl/Tfe3PZ

[catlist]