Kirándulás Ausztriában – Alpesi kötél- és kalandparkok Tirolban

A bátor vállalkozók beülővel, karabinerrel és sisakkal felszerelve vághatnak neki Tirol kalandparkjaiban az akadályok leküzdéséhez. A Wildschönauban és Fieberbrunnban található kalandparkok ráadásul télen is nyitva vannak.

Bergstatt alpesi kötélpark
A Lienzi-Dolomitok lábánál, a Tristachi-tó közelében található Bergstatt kötélparkban a legkülönbözőbb feladatok várnak a vendégekre akár 20 méteres magasságban is.
www.bergstatt.at

Fulpmes erdei kalandpark
A Fulpmesben található erdei kalandpark 120 állomásával és 13 különböző pályájával Tirol legnagyobb alpesi kalandparkja. Fénypontok: snowboarddal „közlekedni” a fák között és a hálóugrás: 12 méteres magasságból a szemben kifeszített hálóba ugrani.
www.outdoorprofi.at

Ötztali Outdoor Parcours
Az Ötztali Outdoor Parcours nagyszerűen ötvözi egy klasszikus kötélpark és egy erdei kalandpark kínálatát. Több Flying-Fox (kötélcsúszda), valamint egy 50 méter hosszú függőhíd vezet az Ötztaler Ache fölött.
www.outdoor-parcours.com

Tux szurdok-kötélpark
A különleges szurdok-kötélpark a Schraubenfall-barlang idilli természeti környezetében található.
www.natursport.at

Kramsach alpesi kötélpark
A Kramsach kötélparkban két különböző túra várja a látogatókat: a mamut túra (kötélcsúszdával, függőhíddal, zárásként pedig egy ugrással 17 méteres magasságból) és a sas túra (6–12,5 méteres magasságban végzett gyakorlatokkal, 8 kötélcsúszda pályával, amelyek hossza 35 és 95 méter között váltakozik). Csak előzetes bejelentkezéssel!
www.hochseilgarten-kramsach.com

Ischgl alpesi kalandpark
Az Ischgl kalandpark 14 különböző állomást kínál, köztük kötélcsúszdát, függőhidat, giant swing óriáshintát, mászófalat stb.
www.ischgl-sportcamp.at

H2O Adventure
A H2O-Adventure működtet egy kötélparkot az Oberinntalban található Riedben és St. Anton am Arlbergben. Mindkettő egy-egy erdőben található és változatos akadályokat kínál a vendégeknek (kötélcsúszda, kötéllétra stb.)
www.h2o-adventure.at

Zauberwinkl Wildschönau alpesi kalandpark
Az Oberauban található Zauberwinkl-Wildschönau kalandparkban 3 különböző nehézségi fokban összesen 23 állomás várja a látogatókat, akik 17 és 21 méter közötti magasságban tehetik próbára bátorságukat. A kínálatban vezetett túrák is szerepelnek. A kalandpark télen is nyitva tart.
www.hochseilgarten-wildschoenau.at

Adventure Center Mountain High alpesi kötélpark
Az Adventure Centers Mountain High kötélparkban 10 méteres magasságban várják a látogatókat a különböző akadályok. A közeli Sport Pension Mountain High Kirchdorf kínálatában különböző kalandcsomagok is szerepelnek.
www.mountain-high.at

Fieberbrunn alpesi kötélpark
A Fieberbrunn kötélpark 2 pályából és összesen 14 állomásból áll, amelyek 13 méteres magasságban találhatóak. A kötélpark télen is nyitva tart.
www.func.at

Mayrhofen alpesi kötélpark
A Zillertalban található Mayrhofen kötélpark 14 állomást kínál 10 méteres magasságban.
www.mountain-sports-zillertal.com

Forras: http://goo.gl/5dnYiY

[catlist]