Kirándulás Ausztriában – Alpesi kötél- és kalandparkok Stájerországban

A Stájerországban található alpesi kötél- és kalandparkokban libegő elemek, óriáscsúszdák, mászótornyok és kötélcsúszdák gondoskodnak a megfelelő változatosságról és izgalmakról.

Graz

Graz-Hilmteich mászópark
Kalandos természeti élményeket és feledhetetlen izgalmakat ígér a Graz szívében, a Hilmteich tó mellett található Leechwaldban kialakított mászópark. A teraszosan kialakított városi erdőben négy különböző nehézségi fokú akadálypálya várja a látogatókat. Mászás közben a Hilmteich tó környékére nyíló varázslatos kilátásban is gyönyörködhetünk.
www.kletterpark.at

A STUNT.ADRENALINPARK
A Graz mellett fekvő Unterpremstättenben található Schwarzl szabadidőközpontban működik Ausztria legmodernebb és legbiztonságosabb alpesi kötélparkja. A park 6 akadálypályáján található 60 állomás feledhetetlen kalandokat ígér.
www.adrenalinpark.at

Gröbming alpesi kalandpark
Ausztria legnagyobb alpesi kötélparkja 2000 méter hosszúságban, 14 különböző akadálypályán és 200 állomáson keresztül kínál vidám és izgalmakkal teli élményeket. A két gyermekpálya már 3 éves kortól várja az apróságokat.
www.abenteuerpark.at

Freelife Outdoorsport alpesi kötélpark
A látogatók 10 méteres magasságban mozoghatnak köteleken, libegő elemeken és hálókon át, emellett „Giant Swing” óriáshintán, óriáslétrán, valamint kötélcsúszdákon is próbára tehetik ügyességüket. A kínálatot egy 7 méter magas mászótorony teszi teljessé, amely összesen 20 különböző útvonalat kínál.
www.freelife.at

Schladming alpesi kötélpark
Az erdei alpesi kötélpark legmagasabb pontja 25 méterrel a talaj felett található. 3 egymástól különálló létesítmény áll a látogatók rendelkezésére: egy családi kötélpark, egy csapatépítésre és céges eseményekre kialakított kalandpark és egy sportos kihívásokkal teli kötélpark.
www.dt-adventure.at

Planai kalandpark
A Planai kalandpark 1800 méterrel a tengerszint felett található, mindössze 100 méternyire a Planai felvonó hegyállomásától, ezzel Ausztria legmagasabban fekvő kötélparkjának számít. 1–14 méteres magasságig 40 állomás, 3 különböző akadálypálya és 2 panorámás kötélcsúszda (100 méter hosszú) várja a látogatókat.
www.abenteuerpark-planai.at

Forest Park Ramsau
A Forest Park erdei kötélparkban 4 különböző akadálypálya található összesen 51 állomással. A parkot a természetes erdő részeként alakították ki. A gyermekpark 3 éves kortól várja az apróságokat és összesen 13 állomást kínál 1–2 méteres magasságban.
www.forestpark.at

Mariazell alpesi kötélpark
Az erdei kötélpark a Stájerország és Alsó-Ausztria határán található Erlaufsee közelében fekszik és 3 különböző útvonalat, valamint összesen 35 állomást kínál a látogatóknak.
www.gumpi-sports.com

Naturhotel Enzianhof alpesi kötélpark
A vendégek Christian Leitner edző vezetésével, maximális biztonságban küzdhetik le a kb. 13 méteres magasságban található alpesi kötélpark különféle akadályait.
www.enzianhof.at

Riegersburg mászó- és kalandpark
A Riegersburg mászó- és kalandparkban található kötélpályát az amerikai hadseregnél bevett mintára alakították ki.
www.naturbursch.at

Forras: http://goo.gl/3KLtyK

[catlist]