Kirándulás Ausztriában – Alpesi kötél- és kalandparkok Karintiában

Karintia alpesi kalandparkjai izgalmas kalandokat és élményeket tartogatnak kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A Katschberg kalandparkban már a 4 évnél idősebb gyermekek is próbára tehetik bátorságukat. A Ferlach szomszédságában fekvő Tscheppa-szurdokban található erdei kötélparkban működik Ausztria leghosszabb kötélcsúszdája.

Katschberg kalandpark
A Katschberg kalandpark gyermekbarát kötélpályáján 150 állomás (flying fox, égi létra, óriáshinta stb.) és 4 különböző akadálypálya várja a látogatókat.
www.adventurepark-katschberg.at

Club-Aktiv-Mölltal kalandpark – alpesi kötélpark
Az alpesi kötélparkot egy erdőben alakították ki, a fából és kötélből készült akadályokat a fákra erősítették 8 és 15 méter közötti magasságban.
www.cam.at

Greifenburg alpesi kötélpark
Feledhetetlen élmény az egész családnak. A kötélparkban található egy kezdő pálya 3 méteres magasságban, valamint egy központi pálya 4 és 8 méter közötti magasságban. A kötélcsúszdával 160 méter hosszan száguldhatunk a levegőben a fürdőtó felett.
www.hochseilgarten-greifenburg.at

Tscheppa-szurdok erdei kötélpark, Ferlach
A Tscheppa-szurdok erdei kötélparkban 7 különböző akadálypálya várja a látogatókat 1 és 14 méter közötti magasságban. Emellett két látványos flying fox pálya is rendelkezésre áll 300 méter hosszúságban (Ausztria leghosszabb kötélcsúszdája).
www.waldseilpark-tscheppaschlucht.at

Taborhöhe erdei kötélpark, Faaker See
A fák között kialakított hidakat különböző módon építették: a látogatóknak ingatag deszkákon vagy kötélhídon kell egyensúlyozniuk és vékony pallókon átkelniük a mélység fölött, majd kötélcsúszdán száguldhatnak a fák között.
www.hochhinauf.at

Forras: http://goo.gl/Es6Yhe
[catlist]