Kirándulás Ausztriában – Alpesi kötél- és kalandparkok Felső-Ausztriában

A felső-ausztriai alpesi kötélparkok eltérő nehézségi fokának köszönhetően mindenki kiválaszthatja az ügyességének és mentális erejének legmegfelelőbbet. Az Attersee alpesi kötélparkban képzett trénerek segítségét is igénybe vehetjük.

Hinterstoder alpesi kötélpark
A Hinterstoder alpesi kötélparkban 3 és 12 méter közötti magasságban mozoghatunk. 3 különböző szinten eltérő nehézségű akadályokat kell megoldani és egy kötélcsúszda is rendelkezésre áll.
www.naturesports.at

Erdei kötélpark a Gleinkersee partján
A flying fox aréna a Windischgarsten közelében fekvő idilli Gleinkersee partján található. A 15–40 méter hosszú kötélcsúszdák fáról fára vezetnek. A kötélparkban található 5 akadálypálya könnyű, közepes és nehéz fokozatban áll a vendégek rendelkezésére.
www.erlebnisagentur.info

Kirchschlag bei Linz alpesi kötélpark
Linztől mindössze 10 percnyi autóútra található az erdőben kialakított alpesi kötélpark. Három különböző nehézségi fokú túra várja a látogatókat.
www.ralfundwalter.at

Attersee alpesi kötélpark
Az Attersee alpesi kötélparkban képzett trénerek vezetik végig a látogatókat. A létesítmény ráadásul éjszakai világítással is rendelkezik, és ha többnapos tartózkodást terveznénk, a szomszédos Tipidorfban akár meg is szállhatunk.
www.hochseil.at

Goldberg mászópark
A Goldberg mászóparkot egy erdőben alakították ki, ahol 3 és 12 méter közötti magasságban 5 különböző nehézségi fokú akadálypálya várja a vendégeket.
www.kletterwald-goldberg.at

Goruck erdei kötélpark
A „Goruck” erdei kötélpark 4 önálló akadálypályából áll, a teljes park megtétele kb. 2 órát vesz igénybe. A különleges fénypontok közé tartozik a „Goruck-board”, amellyel fától fáig „szörfözhetünk”.
www.waldhochseilpark.at

Forras: http://goo.gl/JZV0wh

[catlist]