Kirándulás Ausztriában – Alpesi kötél- és kalandparkok Alsó-Ausztriában

Különböző kötélpályákon és függőhidakon mászni, lebegő alagúton átkúszni vagy kötélcsúszdán siklani: Alsó-Ausztria kötél- és kalandparkjaiban garantált a kaland és az izgalom.

Rosenburg alpesi kötélpark (Waldviertel)
A Rosenburg reneszánsz kastély közelében található alpesi kötélpark lélegzetelállító kilátást kínál a Kamptalra és különleges kalandra csábítja a családokat, akik egészen új szemszögből fedezhetik fel az erdőt. Különböző kötélakadályok és hidak, valamint függő alagutak és egy flying fox állomás áll a látogatók rendelkezésére.
www.kletterpark.at

Purkersdorf alpesi kötélpark (Irenental)
A Bécs közelében található Purkersdorf alpesi kötélpark könnyű és nehéz akadálypályákat egyaránt kínál a látogatóknak. Az dimbes-dombos, fákkal sűrűn benőtt alpesi kötélparkban újonnan kifejlesztett elemek és egyedülállóan hosszú, akár 130 méter hosszú kötélcsúszdák várják a bátor vállalkozókat.
www.kletterpark.at

Kreuzstetten erdei szabadidőpark
A több méter magas tölgyfák között 6 különböző témájú és nehézségű akadálypályát alakítottak ki (kezdő pálya, Weinviertel pálya borosüvegekkel, boroshordók és borozókban használatos berendezések, ifjúsági pálya, történelmi pálya, akadálypálya haladóknak és mesterpálya).
www.ochys.at

Puchberg alpesi kötélpark
A Puchberg alpesi kötélpark 6 főtől foglalható le, egyéni vendégeknek csak meghatározott napokon nyílik lehetősége arra, hogy előzetes bejelentkezést követően használják a létesítményt.
www.moveyourmind.at

Ober-Grafendorf dzsungelpark
A 6 méteres magasságban kialakított 9 állomásból álló dzsungelpark közvetlenül a Pielach partján vezető kerékpárút mellett található, északra az Ebersdorfi tóvidéktől. A kötélpark előzetes bejelentkezés után használható.
www.dschungelparcours.at

Wienerbruck alpesi kötélpark
Az Ötscher-árkokat előszeretettel titulálják „Ausztria Grand Canyonjának”. Pontosan a szurdok bejáratának lenyűgöző természeti környezetében található a Wienerbruck alpesi kötélpark. Gyakorlópályákkal és 14 állomással (egészen 15 méteres magasságig), kötélhidakkal, hálókkal és egy villámgyors flying fox pályával kínál a kalandpark feledhetetlen élményeket kicsiknek és nagyoknak. A kötélpark kellős közepén található egy 15 méter magas kilátótorony, amely mászófal is egyben: itt egy boulderpálya, 4 szabadtéri útvonal és 6 fedett útvonal várja a falmászás szerelmeseit.
www.erlebnisklettern.at

Forras: http://goo.gl/kmYuzA

[catlist]