Amikor 2009 őszén kiköltöztünk Bécsbe, és ősz révén, elkaptuk az első osztrák bacikat, vírusokat, keresnünk kellett egy háziorvost.

Egy kósza ötlettől vezérelve, miszerint magyarok mindenhol vannak, találtunk egy nagyon szimpatikus magyar házidokit.

Elérhetőségek: Magyar Orvosok Bécsben

Ez itt úgy működik, hogy ha még nem voltál orvosnál, csak elmész az első, altalad kivalasztott, vagy célszerűen a legközelebbi orvoshoz és onnantól kezdve Ő a háziorvosod. Ami NAGYON FONTOS, hogy legyen E-Card-od. Az EU-s biztosítási kártya, a nemzetközi tb kártya sajnos csak az alapellátásra jogosít.

Ha hivatalosan itt dolgozol, a betegbiztosítás automatikus, így meg is kapod a szép világoszöld színű E-Cardod. De házaspároknak van egy olyan lehetőség, ha csak az egyik fél dolgozik, mint “Mitversichert” biztosíthatja a még munkanélküli párját. Mi is így voltunk az elején és teljesen simán működött. A díja jelenleg: a fizetés 3,4 %-a.

Itt tényleg komolyan veszik a biztosítást: bármilyen orvoshoz mész, nagy betűkkel kiírják, hogy hozd magaddal az E-Cardod, hiába van oda bautalód már, – amit nyilván nem kaphatsz meg orvos nélkül, ahol ugye már látták a zöld kártyádat – mégis kérik mindenhol és szépen leolvassák, hogy minden rendben van-e, fenn áll-e a biztosítási jogviszony.

Visszatérve a magyar háziorvoshoz, Ő a 15. kerületben rendelt, de sajnos 2011 janárjában nyugdijba ment, így lassacskán nekünk is keresni kellene egy másikat, mert azért panaszkodni mégiscsak jobb magyarul, bármennyire is jól beszélsz az adott nyelven….

Ha kerületre lebontva szeretnél orvost találni, ill. fontos, hogy az adott orvos beszéljen magyarul, vagy egyéb más nyelven a németen kívül, ezen a szupi honlapon beállíthatsz minden opciót és megtalálhatod a tökéleteset:

Elérhetőségek: Magyar Orvosok Bécsben

http://www.praxisplan.at/

Kapcsolódó bejegyzések:

[catlist]