Hazajött az első fiatal

Szóljon a harsona, harsanjon, aminek harsannia kell, hazajött az első magyar fiatal a Gyere haza fiatal program keretében. Sie Gábor akkora szenzáció, hogy még maga a nemzetgazdasági miniszter is ott volt az első munkanapján.

Érdekes érzés lehet, amikor az ember úgy írja alá a szerződését és áll munkába valahol, hogy a nemzetgazdasági miniszter is jelen van, de hát Sie Gábor esetében ez nem is csoda, hiszen ő a Gyere haza fiatal program keretében az első fecske.

Márpedig amekkora kormányzati hacacáré zajlott az elmúlt hetekben-hónapokban a program körül, várható volt, hogy megadják majd a módját az első fiatal bemutatásának.

Sie Gábor a székesfehérvári Macher Kft-vel írt alá munkaszerződést. A fiatalember közlekedésmérnök-műszaki logisztikus végzettséget szerzett, majd 3-4 hónapig keresett állást Magyarországon. Nem talált. Ezt követően Angliában előbb egy cégnél szakmai gyakorlaton vett részt, majd egy étteremben dolgozott felszolgálóként.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az alkalomból elmondta, több csatornán keresztül érték el a külföldön dolgozó fiatalokat (bármit jelentsen is ez, tesszük hozzá) és számukra a megfelelő hazai munkahelyek megteremtését már 51 vállalat együttműködése garantálja.

Ami azért is jó hír, mert így eggyel több cég van a programban az Index szerint, mint ahány fiatal.

A Gyere haza fiatal program a Londonból hazatérni szándékozóknak segít, részleteket itt olvashattok róla, itt pedig arról írtunk, miért nem jön ki nekünk a matek.

Forras: Hataratkelo

[catlist]