Mivel abszolút kezdőnek számitottunk e téren, Pindurink születése előtt többfelől érdeklődtünk, mi a szokás idekinnt, előre be kell jelenteni egy gyerekorvoshoz a Picit, vagy elég majd csak Vele menni az első vizsgálatra.

Ismerőseink és a szülészünk szerint is, nincs szükség a baba megszületése előtt felvenni a kapcsolatot a gyerekorvossal, de én mégis úgy éreztem (lehet, hogy már a megemelkedett anyai szeretet-hormonszint miatt…), szeretnék körbenézni, milyen az orvosi rendelő, ahova majd rendszeresen megyünk a vizsgálatokra, illetve ha betegek leszünk.

Az már csak vágyaim netovábbja lett volna, ha egy magyar doktor nénihez vagy bácsihoz vihettük volna Pici Lányunkat…de végül a legfontosabb szempont döntötte el ezt a helyzetet: a távolság.

Úgy még nagy pocakkal is, de magunkat babakocssitul elképzelve is arra jutottam, hogy a legközelebb lévőt választjuk.

Mert ebben az esetben is, mint a házi orvosnál, Te döntesz, kihez mész. Az első vizsgálat a kórházból hazajövetel után a babák egy hetes korában kötelező. Ehhez – ha már megvan- a baba e-card-jára és az addig már oly sokat nézegetett Mutter-Kind Pass-ra van szükség.

Így szépen kikeresgéltem a kerületünkben lévő gyermekorvosokat és a három legközelebb lévőt “orvoslátogató” módjára körbejártam. Mind a távolság miatt, mind a váróteremben rámtörő érzésekre hagyatkozva Dr. Franz Dederding mellett döntöttem.

Meg vagyunk elégedve Vele, igaz nem egy stresszelős orvos,  de megbízható, kedves és eddig szerencsére bármi gondunk  volt, érthetően elmagyarázta, mi a teendő és Ő mit ajánl.

Ezen az oldalon minden elérhetőséget és hasznos infót megtaláltok:

http://www.derkinderarzt.at/site/arzt/arzt.htm

Mindenkinek jó egészséget kívánok! 🙂

[catlist]