Élelmiszer boltok Ausztriában, Vásárlás

Amennyiben nem teljes ellátást nyújtó szállodát, vagy egyéb szállás helyet választottunk, vagy pont hogy nem engedhetjük meg magunknak, a nyaralás ideje alatt szükség lesz jó pár bevásárlást eszközölnünk, mert hát enni ugyebár kell. Az üde friss hegyi levegő, és a túrázás pedig igencsak meghozza az étvágyat. élelmiszer árak Ausztria

 

Ausztriában az élelmiszer árak nem különösebben drágábbak mint itthon, persze, ha jól választjuk meg a bevásárlóhelyet. Íme néhány ajánlat az olcsóbb élelmiszer diszkontok és a minőségibb áruházak választékából.

Ismerős élelmiszer áruházak

Jó pár bolt ismerős lesz ausztriai utunk során, olyannyira, hogy sokszor a kínálat, árukészlet egy  része  is teljesen megegyezik a Magyarországon már megszokottal. Az egyik ilyen a Lidl és a nálunk Aldi néven ismert Hofer  élelmiszer diszkont.  Szintén ismerős a Penny Market, ami itt természetesen nem a magyar alap élelmiszer cuccokkal van feltöltve. Az olcsó “kilós” fehér kenyér és a 15 Ft-os zsemle után általában hiába kutatunk, de érdemes megkóstolni a tényleg ízletes vidéke jellegű barna kenyereket, melyek ugyan drágábbak de lényegesen hosszabb ideig frissek, mint a fehér kenyér. Az ízletes friss tej szeretői Ausztriában igazi aranybányára lelhetnek, az olcsóbb dobozos tejeket tessenek csak elkerülni, érdemes a kicsit drágább de nagyon finom alpesi legelőkről származó friss tejet megízlelni.

Lidl Ausztria

Penny Market AusztriábanHofer (Aldi) Ausztria

 

 

 

 

 

 

 

 

Mindhárom bolt lánc országszerte sok áruházzal rendelkezik, a weboldalaikon az áruház keresővel gyorsan felkutathatjuk a hozzánk közel eső boltokat, melyek sokszor bevásárló udvarokban találhatóak, akár 2-3 élelmiszer bolt is egy helyen, ahol válogathatunk a nekünk szimpatikusabbak között.

Magyar utazónak szintúgy ismerős lesznek a SPAR kisboltok és az Interspar hipermarketek. Sok kis településen a Spar képviseli egy személyben az élelmiszer boltot, az ár fekvése szintén mint a hazai áruházaké, nem éppen a legolcsóbb, de a saját Spar termékek kedvező áron kaphatóak. Az Interspar áruházakban pedig az amúgy kiváló minőségű osztrák élelmiszerek legjavából vásárolhatunk, picit borsosabb áron.

Spar

És a kevésbé ismert boltok…

Szintén klasszikus diszkont bolt a NormaNormanevezetű áruház, viszonylag kevés bolt (kb. 15 db) található belőlük Ausztriában. Ha már a nyaralás alatt szeretnénk fotókat kézbe venni, fotó előhívó szolgáltatásuk is van.

A másik ún. kisbolt -hálózat az ADEG, a nagy múltú osztrák tulajdonú kiskereskedelmi bolthálózat, elsősorban hazai, azaz osztrák termékeket árusít.ADEG

További kedvelt élelmiszerbolt a magas hirdetőoszlopon sárga szatyorral “jelzett” Billa áruház. A választék szélesebb mint a saját márkás Lidl és Hofer boltok, aki mégis az olcsóbb árfekvésű árukat keresi, annak ajánljuk a Clever márkanévvel ellátott termékeket.

Billa - Fotó: Flickr - Ulrich Latzenhof

Steiermark, Salzburg tartomány, valamint Alsó és Felső-Ausztria településein találkozhatunk azUnimarkt nevezetű élelmiszer áruházakkal. Saját-márkás, olcsó termékei a “Jeden tag” logós élelmiszerek. Szintén erőssége a minőségi friss osztrák élelmiszerek.

Unimarkt

Végül pedig, ajánlunk egy nagyobb hipermarketet, melynek országszerte több mint 120 boltja van, a Merkur élelmiszer bevásárló áruházat. A kínálat igazán bőséges és pazar. Ha nagyobb bevásárlást tervezünk, és a közelben található egységük, érdemes felkeresni.

Merkur

Kellemes vásárlást kívánunk!

Forras: http://goo.gl/BiEuRd

[catlist]