Ausztriába menekülnek a magyarok

Mármint a magyar cégek, legalábbis a külföldi befektetők ausztriai letelepedésének támogatására létrehozott kormányügynökség adatai szerint tavaly ugrásszerűen nőtt az ottani magyar vállalkozások száma.

Egyre több magyar cég létesít ausztriai telephelyet, és bár még mindig német a legtöbb (88) friss befektető, a második pedig Olaszország (43), a kelet-közép-európai régió és a volt szovjet tagköztársaságok már összesen 74 új céget alapítottak.

Ami érdekes, hogy ezen belül 24 magyar projekt volt, ami több mint az orosz (13), a szlovén (10) vagy az ukrán (8) – írja a napi.hu. A 24 magyar cég azért is nagy szám, mert ötven százalékos növekedést jelent 2013-hoz képest. (Tavalyelőtt 13 magyar projekt indult Ausztriában.) A folyamat ráadásul gyorsul, hiszen 2009-ben még mindössze 10 cég rendelkezett ausztriai érdekeltséggel.

Az ABA-Invest támogatásával megvalósuló projektek keretében 2645 új munkahelyet teremtettek Ausztriában, ami majdnem 80 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A befektetési érték hét százalékkal, 371 millió euróra emelkedett.

További részletek a napi.hu-n.

[catlist]