Ausztriai szállodai fizetések

ausztriai-fizetesek-640

Te is elbizonytalanodsz, amikor a „bérigény” és „fizetés megjelölése” ravasz szófordulataival találkozol? Nem tudod, mennyi is az annyi? Csak nehogy túl sokat mondjak… vagy épp pont keveset…

A lényeg, hogy őrizd meg a hidegvéred és inkább tájékozódj.

Az első dolgod – hogy biztosan ne lőj nagyon mellé egy ilyen kérdés megválaszolásánál -, hogy alaposan nézz utána, vajon az adott szakmában, illetve régióban mennyi a kollektív szerződésben meghatározott minimumfizetés. Ausztriában ugyanis területenként és pozíciónként is mást-mást ír elő a szerződés. Ezeken csak akkor változtatnak, ha jobb ajánlatot kapsz a munkáltatótól, tehát ha pl. több fizetést ajánl fel Neked.

Ha nem vagy még rutinos az ausztriai munkavállalásban, akkor most elárulom Neked, hogy a legmagasabb bérekkel Tirolban találkozhatsz.

2013. május 1-től a következő bérek (bruttó) az irányadóak, melyeket a Tiroli Gazdasági Kamara (WKO) határoz meg.

Különbséget tesznek a kis (max. 10 foglalkoztatott) és nagyvállalkozások (min. 10 foglalkoztatott) között, szakképzett és szakképzetlen munkaerő között (rendelkezel-e befejezett iskolai végzettséggel, tehát ahogy ők mondják Lehrabschlussprüfung-gal) és ezen kívül a tapasztalat is sokat dob a hó végi fizetéseden.

Nézzünk néhány olyan szakma kereseti lehetőségét (Bruttó bérben feltüntetve), ami tapasztalatunk szerint a legérdekesebb álláskeresőinknek:

– Maitre d’hotel/főpincér min. 5 fős személyzettel, nagyvállalkozások esetén – max. 3 éves tapasztalat:
1.699 EUR. Ugyanez 4-6 éves tapasztalattal már 1.724,49 EUR és a 22. évtől pedig 1.877,40 EUR-t jelent.
Ha max. 5 fős személyzet felett rendelkezel, a kezdő fizetésed 1.557 EUR, ugyanez 4-6 éves tapasztalattal már 1.580,36 EUR és a 22. évtől pedig 1.720,49 EUR-t jelent.

– Chef de rang, nagyvállalkozások esetén – max. 3 éves tapasztalat:
1498 EUR. Ugyanez 4-6 éves tapasztalattal már 1.520,47 EUR és a 22. évtől pedig 1.655,29 EUR-t jelent. A fizetések hasonlóan alakulnak bármixerként illetve sommelierként is.
Kisvállalkozások esetén ugyanezekkel a paraméterekkel sorra: 1.401 EUR – 1.422,02 EUR – 22 évért pedig már 1.548,11 EUR.

– Fizettető pincér végzettséggel, nagyvállalkozások esetén – max. 3 éves tapasztalat:
1.422 EUR. Ugyanez 4-6 éves tapasztalattal már 1.443,33 EUR és a 22. évtől pedig 1.571,31 EUR-t jelent. A fizetések hasonlóan alakulnak főszakács helyettesként is.
Kisvállalkozások esetén ugyanezekkel a paraméterekkel sorra: 1.332 EUR – 1.351,98 EUR – 22 évért pedig már 1.471,86 EUR.

– Commis de rang/segédfelszolgáló végzettséggel, nagyvállalkozások esetén – max. 3 éves tapasztalat:
1.320 EUR. Ugyanez 4-6 éves tapasztalattal már 1.339,80 EUR és a 22. évtől pedig 1.458,60 EUR-t jelent.
Kisvállalkozások esetén ugyanezekkel a paraméterekkel sorra: 1.320 EUR – 1.339,80 EUR – 22 évért pedig már 1.458,60 EUR.

– Felszolgáló végzettség nélkül, nagyvállalkozások esetén – max. 3 éves tapasztalat:
1.320 EUR. Ugyanez 4-6 éves tapasztalattal már 1.339,80 EUR és a 22. évtől pedig 1.458,60 EUR-t jelent.
Kisvállalkozások esetén ugyanezekkel a paraméterekkel sorra: 1.320 EUR – 1.339,80 EUR – 22 évért pedig már 1.458,60 EUR.

A konyhai hierarchiában így számolhatsz a béreddel

– Chef de cuisine/konyhafőnök min. 5 fős személyzettel – max. 3 éves tapasztalat:

2.072 EUR. Ugyanez 4-6 éves tapasztalattal már 2.103,08 EUR és a 22. évtől pedig 2.289,56 EUR-t jelent.
Ha max. 5 fős konyhai személyzet felett rendelkezel, a kezdő fizetésed 1.873 EUR, ugyanez 4-6 éves tapasztalattal már 1.901,10 EUR és a 22. évtől pedig 2.069,67 EUR-t jelent.

– Sous-Chef/konyhafőnök helyettes – max. 3 éves tapasztalattal:
1.709 EUR. Ugyanez 4-6 éves tapasztalattal már 1.734,64 EUR és a 22. évtől pedig 1.888,45 EUR-t jelent.

– Chef de partie/csoportvezető végzettséggel- max. 3 éves tapasztalattal:
1.544 EUR. Ugyanez 4-6 éves tapasztalattal már 1.567,16 EUR és a 22. évtől pedig 1.706,12 EUR-t jelent.

– Szakács végzettséggel – max. 3 éves tapasztalattal:
1.544 EUR. Ugyanez 4-6 éves tapasztalattal már 1.567,16 EUR és a 22. évtől pedig 1.706,12 EUR-t jelent.

– Cukrász, pék és a különböző területekre lebontott szakács (szószkészítő, leves szakács, grill szakács stb.) végzettséggel – max. 3 éves tapasztalattal:
1.544 EUR. Ugyanez 4-6 éves tapasztalattal már 1.567,16 EUR és a 22. évtől pedig 1.706,12 EUR-t jelent.

 

A további pozícióknál nem tesz különbséget a WKO a kis- és nagyvállalkozások között:

– Hausdame/szobaasszony – max. 3 éves tapasztalat:
1.426 EUR. Ugyanez 4-6 éves tapasztalattal már 1.447,39 EUR és a 22. évtől pedig 1.575,73 EUR-t jelent.

– Szobalány – max. 3 éves tapasztalat:
1.320 EUR. Ugyanez 4-6 éves tapasztalattal már 1.339,80 EUR, 7-9 éves tapasztalattal 1.359,60 EUR, 10-12 éves tapasztalattal 1.379,40 EUR, 13-15 éves tapasztalattal 1.399,20 EUR, 16-18 éves tapasztalattal 1.419 EUR, 19-21 éves tapasztalattal 1.438,80 EUR és a 22. évtől pedig 1.575,73 EUR-t jelent.

– Konyhai kisegítő – max. 3 éves tapasztalat:
1.320 EUR. Ugyanez 4-6 éves tapasztalattal már 1.339,80 EUR, 7-9 éves tapasztalattal 1.359,60 EUR, 10-12 éves tapasztalattal 1.379,40 EUR, 13-15 éves tapasztalattal 1.399,20 EUR, 16-18 éves tapasztalattal 1.419 EUR, 19-21 éves tapasztalattal 1.438,80 EUR és a 22. évtől pedig 1.575,73 EUR-t jelent.

– Mosogató – max. 3 éves tapasztalat:
1.320 EUR. Ugyanez 4-6 éves tapasztalattal már 1.339,80 EUR, 7-9 éves tapasztalattal 1.359,60 EUR, 10-12 éves tapasztalattal 1.379,40 EUR, 13-15 éves tapasztalattal 1.399,20 EUR, 16-18 éves tapasztalattal 1.419 EUR, 19-21 éves tapasztalattal 1.438,80 EUR és a 22. évtől pedig 1.575,73 EUR-t jelent.

– Allrounder/Gondnok, házmester – max. 3 éves tapasztalat:
1.320 EUR. Ugyanez 4-6 éves tapasztalattal már 1.339,80 EUR, 7-9 éves tapasztalattal 1.359,60 EUR, 10-12 éves tapasztalattal 1.379,40 EUR, 13-15 éves tapasztalattal 1.399,20 EUR, 16-18 éves tapasztalattal 1.419 EUR, 19-21 éves tapasztalattal 1.438,80 EUR és a 22. évtől pedig 1.575,73 EUR-t jelent.

– Recepciós, képesítés nélkül – max. 3 éves tapasztalat:
1.493 EUR. Ugyanez 4-6 éves tapasztalattal már 1.515,40 EUR és a 22. évtől pedig 1.649,77 EUR-t jelent.

– Segédrecepciós, képesítés nélkül – max. 3 éves tapasztalat:
1.324 EUR. Ugyanez 4-6 éves tapasztalattal már 1.343,86 EUR és a 22. évtől pedig 1.463,02 EUR-t jelent.

Hogy Rád pontosan mi vonatkozik, itt tudod megnézni: http://www.gastronomieverband.at/

Ne feledd, ennél csak jobb ajánlatot kaphatsz!

Az információszerzésnek itt azonban nincs vége: folytasd a munkaköröd részletezésével! Ismerj meg minden egyes folyamatot és részfeladatot, ami a Te felelősséged lesz a későbbiekben. Így elkerülheted az esetleges félreértéseket is. Hiszen ha utólag derül ki, – hogy például szobalányként nem csak a szobákat és közös helyiségeket szeretnék tisztán látni a hotel tulajdonosai, de még a konyhán is be kell segítened és esetleg a wellness részleget is felügyelned – akkor már igen nehéz lesz felfelé kerekíteni azt az összeget, amiben korábban megegyeztetek.

A harmadik tanácsunk pedig, hogy ne csak a számládra utalt pénzben gondolkodj! Érdeklődj a lehetséges természetbeni juttatásokról, továbbképzésekről is. Ebből rögtön látja a munkáltató, hogy egyrészt elkötelezett vagy a szakmád iránt, másrészt pedig hosszú távon is számíthat Rád. Arról pedig szót sem ejtve, hogy a szállásodat és az étkezésedet is a munkáltató vállalja.

Jó, ha tisztában vagy – a szintén WKO által szabályozott – pótlékokkal is, melyek 2012. augusztus 1-től vannak érvényben:

– Nachtarbeitzuschlag/éjszakai pótlék (túlnyomórészt 22.00 óra utáni munka):
20,70 EUR/éjszaka.

– Fremdsprachenzulage/idegen nyelvi pótlék (ha az idegen nyelv használata kifejezetten kívánatos a munkáltató részéről):
30 EUR/hó/megkívánt nyelv.

– Dienstkleidungspauschale/munkaruha átalány:
52,80 EUR szakképzettséggel rendelkező munkavállalóknak.

– Überstundenzuschlag/Túlóra pótlék:
+ az órabér 50%-a.

Az órabéredet így tudod megállapítani? Ez igazán egyszerű:

Havibér / 173 = órabér, tehát a havi béred oszd el 173-mal és a kijött eredmény az, amit keresel.

Ebből az is kiderül, hogy 40 órás heti munkaidőről van minden esetben szó.

Részletek: https://www.wko.at/Content.Node/branchen/oe/Gastronomie/Service-und-Informationen/Kollektivvertrag/Lohntabellen_2012_2013.html

Extra tipp: az első telefonos beszélgetés ne a fizetésedről szóljon. Minden munkáltató szereti, ha elsősorban a vállalkozása keltette fel az érdeklődésedet. Természetesen, ha ő maga hozza fel a témát, akkor zöld jelzést kaptál és élj a lehetőséggel: „Több éves konyhafőnöki tapasztalattal rendelkezem, ezért szeretnék egy 40 órás munkahét mellett minimum 1988 EUR-t keresni. Mire számíthatok Önöknél, ha elégedettek a munkámmal?”

Azért tartsd észben, hogy Ausztriában Te vagy a munkavállaló, tehát nem Te szabod a feltételeket. Ha első alkalommal próbálkozol az ausztriai munkakereséssel, ne várd el, hogy a leendő főnököd a Te igényeidhez fogja igazítani a fizetéseket és munkaóráidat…

Sajnos nagyon-nagy a verseny egy-egy állás betöltéséért, így az is előfordulhat, hogy amíg Te felsorolod neki, hogy mi is járna Neked a kollektív szerződés szerint, ő már tárcsázza a következő jelöltet, aki lehet, hogy szó nélkül elfogadja azt az ajánlatot, amit 2 perccel előbb még Te kaptál…

Első alkalommal törekedj a jó első benyomás megteremtésére. Csak a legfontosabb kérdéseket tisztázzátok: munkakezdés dátuma, heti munkanapjaid és várható munkaóráid száma, szállás és ellátás, hotel nyitva tartás a szezonban stb. Ha ezen a ponton kölcsönös a szimpátia, mindenképpen meg fogtok egyezni egy következő telefonban, ahol a részletkérdéseket is megbeszélheted, de az is lehet, hogy a munkáltató már rögtön egy szerződéstervezettel lep meg a megadott e-mail címeden.

Hidd el, ha magabiztosan és tájékozottan közelíted meg a dolgot, egészen biztosan meg fogtok tudni egyezni a munkáltatóval. Sok sikert!

Hogy Rád pontosan mi vonatkozik, itt tudod megnézni: http://www.gastronomieverband.at/

Forras: http://goo.gl/a0zs0U

Magyarok Becsben